Nagyon sokan nem tudják, hogy mi a feladata egy jó IT rendszerüzemeltetőnek. Mit kell tennie annak érdekében, hogy a cég IT infrastruktúrája egy pillanatra se állhasson meg, és hogy ne történhessen olyan, hogy egyszer csak leáll az egész informatikai rendszer?

Ez a feladatkör hatalmas felelősséggel jár – még akkor is, ha elsőre talán nem így gondolnánk. Egy rendszergazda tulajdonképpen olyan, mint egy jó háttérember. A háttérből irányít, és onnan mondja meg, hogy mit kellene csinálni, de addig nem tűnik fel senkinek a munkája, és annak fontossága, amíg valami el nem romlik, és emiatt a cég bajba kerül.

Ha nincs rendszeres biztonsági mentés, az maga a katasztrófa

Képzeljük csak el, hogy minden fontos adat, információ, ami a gépünkön volt korábban, egyszer csak elvész. Hatalmas büntetést és bírságot kaphatunk az adatvédelmi törvények megszegése miatt – és ez még csak a kezdet. Előfordulhat akár olyan is, hogy a biztonsági mentéseket vissza kellene állítani valahogy, mert sok jelszó, tárolt adat, és üzleti szempontból létfontosságú információ egyszerűen elvész.

Ha rossz hardvereket rendel a cég, akkor az hatalmas pénzkidobás

Milyen gépekre, berendezésekre lenne szükség a későbbiek során? Szokták kérdezni sokan. Igazából bármi megfelel, ami tényleg képes arra, hogy a megfelelő informatikai rendszerfeladatokat ellássa. Ennek kapcsán jelenthetjük ki, hogy a rendszergazda feladata bizony létfontosságú, és hatalmas felelősséggel jár.

A végső konklúzió: soha ne becsüljük alá ezen IT szakembereket!

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.