A mérnök talán a leginkább keresett, és legszéleskörűbb szakmák egyike. Nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy mennyire sokféle munkát végezhet például egy gépészmérnök: de a szakmát kitanulni sem annyira könnyű.

Milyen feladatokat végezhetünk ilyen szakemberként? Íme, lássuk a válaszokat!

Épületgépészeti tervezés

Vannak, akik az épületek világában érzik magukat otthon – és ez nincs megtiltva egyetlen egy gépésznek sem! Persze, az építészet egy külön szakma, de gépészeti jellegű tudásra, a szivattyúk, turbinák ismeretére mindig lesz szükség.

Szerelési munkák

Lehet, hogy valamilyen átmeneti hiba lépett fel, vagy a gépet meg kellene szerelni valamilyen módon – például azért, mert még nem állították össze a gyárban.

Karbantartás és javítás

Mindig próbáljuk meg a karbantartási munkákat ellátni, hiszen abban az esetben, ha egy gép meghibásodik – például egy termelési egység vagy CNC robot cserejavításra szorul – az hatalmas kiesést okozhat a vállalatnak, amennyiben a hiba nem lesz időre javítva.

Minőségbiztosítás

Neki talán a legnyugisabb a munkája – de ez legfelelősségteljesebb talán mind közül! Hiszen azt kell vizsgálni, hogy a megfelelő előírásoknak megfelelne-e az adott szerkezet, vagy konstrukció, amelyet gyártani szeretnének.

Ne féljünk kreatívvá válni!

A kreativitás alapvető feltétele, eleme ennek a szakmának is, ezért kiemelten fontos, hogy csak és kizárólag akkor válasszuk ezt a pályát, ha kreatív emberekké szeretnénk válni.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.