Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egy szakmától mit várhatunk el és mit nem. Melyek azok a szakemberek, akiknek a munkájára nap mint nap szükség van – és amelyek tényleg nélkülözhetetlenek a mindennapi életünk során?

Villanyszerelő

A villanyszerelő feladata, hogy a villamos hálózatot megszerelje. Annak kiépítését is el kell tudnia látni, valamint a huzalozási munkákat, armatúra cseréjét is meg kell tudnia csinálni. A villanyszerelés az építőipari munkák egyik legismertebbike.

Klímaszerelő

Amikor a hűtés-fűtés rendszer meghibásodik, akkor a szellőzés, légellátás teljesen más lesz a lakásban, mint előtte. Ilyenkor van szükség a klímaszerelő munkájára. A klímatechnika kifejezetten érdekes szakterület, hiszen számtalan fajta berendezést árulnak a kereskedelemben.

Kőműves

A falakat is fel kell valakinek húznia! Ebben fog tudni segíteni nekünk a kőműves, aki a téglarakás nagymestere. A kőműves épületeket és épületrészeket létesít, valamint a bontási munkákat is ellátja szükség szerint.

Tetőfedő

A tetőfedő az a szakember, akik a tetőszerkezeteket befedi, és a cserepeket a helyükre rakja fel. Vannak korcolt-lapos és állólemezes megoldások is – mindegyikhez egyformán kell értenie a szakinak, ha szükség lenne arra, hogy a fedési munkálatok el legyenek látva.

Hegesztő

A hegesztőnek kell a különféle fémes konstrukciókat meghegesztenie. Miből áll pontosan egy fémváz, fémrács? Hogyan épül fel a kerítés, vagy a korlát? Ezeket kell tudnia a hegesztő szakinak, valamint a hegesztés művészetét.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.